Show simple item record

dc.contributorTampereen teknillinen yliopisto, Arkkitehtuurin laitosen
dc.creatorHaapasalo, Ilona
dc.date.accessioned2011-02-01T08:24:39Z
dc.date.available2011-02-01T08:24:39Z
dc.date.issued2011-02-01
dc.identifier.urihttp://dspace.cc.tut.fi/dpub/handle/123456789/6876
dc.description.abstractAlueille on pyritty luomaan ilmettä ja toimintoja, jotka edesauttaisivat ”kyläytymistä” ja sitoutumista. Asuntojakauma on myös suunniteltu siten, että saadaan pieniä ja/tai isohkoja esteettömiä asuntoja katutasoon sekä isoja perheasuntoja, joissa huonelukua voidaan joustavasti muuttaa.Alueilla on julkista, puolijulkista ja yksityistä tilaa siten, että saadaan aikaan luontevaa kohtaamista naapureiden kesken turvallisissa reviirirajoissa. Julkisena alueena on katutilat ja laituritilat, jotka rajaavat alueita. Pienet etupihat kotikadulla luovat puolijulkisen tilan, jossa asukas voi turvallisesti ”oman reviirin” sisältä luoda kontakteja naapureihin tai ohikulkijoihin. Alueiden keskelle on luotu ”torialue”, jonka tarkoitus on enemmän ei-kenenkään-maana antaa mahdollisuus alueen sisällä anonyymimpään oleskeluun ja kokoontumiseen. Ne voisivat myös toimia ulko-olohuoneina, jossa asukkaat viihtyvät, mutta voivat tukea myös (varsinkin Kruunuvuorenrannassa) mahdollista liiketoimintaa (kahvilat, pajat) ja yhteistiloja ja näin vahvistaa yhteisöllisyyttä. Pohjakaaviot ovat sellaiset, että ensimmäisen kerroksen tiloista voidaan helposti irrottaa liiketoimintaa varten tiloja. Yksityisenä tilana toimii jokaisella asunnolla oleva oma piha, Pihat ovat erikokoisia ja joillakin asunnoilla ne ovat kompakteja patiotyyppisiä urbaanipiharatkaisuja. Rakennuksissa on pyritty yksinkertaiseen ja selkeään päällekkäisasumisen konseptiratkaisuun, jolla saadaan puitteet muuntelulle sekä asunnoissa että julkisivuissa. Asuntoihin voidaan rakentaa erilaisia vaihtoehtoisia tyyppejä. Konseptilla voidaan toteuttaa esimerkiksi sukupolviasumista. Yläkerran asuntoihin kuljetaan alakerrassa olevan kuistimaisen eteistilan kautta ja siten asuminen itsessään tapahtuu yläkerrassa yhdessä tasossa. Alakerran eteiskuistiin on mahdollista osassa ratkaisuja liittää huone, joka otetaan viereisestä asunnosta. Julkisivut ovat 135mm tiiltä ja katot betonikattotiiltä. Kruunuvuorenrannassa tiili on tummaa ja puuosat harmaita. Muuratun rakenteen sijasta voisi käyttää myös kivilaattapintaa, jos saumat saadaan minimoitua. Tiilisessä julkisivussa on ensiarvoisen tärkeää huolellinen muuraus ja tuuletuksen varmistus. Julkisivujen katupuolilla, jotka ovat tiiltä. on haluttu luoda muurimaista vaikutelmaa, joka olisi kuin sataman tiilinen makasiininseinä. Sisäpihat ovat pehmeämpiä puupintoineen ja kasvillisuuksineen ja pyrkivät luomaan intiimiä yksityisyyttä ja suojaisuutta. Ylimmän kerroksen kattoterassi on suojattu pitkällä katon lappeella säätä vastaan. Se on kuitenkin avattu merelle päin näköalan vuoksi. Materiaaleina on haluttu käyttää luonnollisia ja/tai kierrätettäviä materiaaleja. /Kir11en
dc.description.abstractI have been trying to create the identity of a village to the competition areas as to strengthen the residents´ feel of commitment. The apartments are small or/and bigger accessible family homes on the ground floor and bigger family homes on the first floor which are highly convertible concerning the number of bedrooms. There are public, semi-public and private areas. The idea is to create natural space for people to interact and communicate and thus help to strengthen the community. The semipublic spaces in front of the houses are buffers from the public street space to the privacy of the homes. In the middle there are public squares for people to meet in anonymity and/or spend some time in an outdoor living room. The wish is that the residents could “take over” the spaces and so have more connection with the area. The concept of the plan is to create apartments with own accesses from the ground floor and with own yards. Some of the yards are more like city patios but the idea is to bring the living more close to the ground for the benefit of the accessibility and the idea of having an own yard in a city apartment. In the concept there is a possibility to create a variety of plans on which the customer can choose before the construction begins. The flexibility offers the customer more supply and more choice. There is a possibility to have an apartment in two generations. From the ground floor there is a possibility to have a separate room for a teen, grandparent, work study or a room you can rent outside. The facades are of bricks and the roofs are tiled hence the difficult weather conditions. The brick walls try to create a impression of harbour area storehouses. Inner yards are secured areas with plantation and more wood on the facades. The idea is to create intimacy and privacy. The third floor terrace is covered with the roof slab to the weather but is faced to the sea for the view. All the materials used are recyclable and natural.en
dc.format.extent30
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isofi
dc.rightsThis publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.en
dc.titleHelsinki Townhouse-kilpailuen
dc.title.alternativeHelsinki Townhouse competition
dc.identifier.urnURN:NBN:fi:tty-201102011027
dc.contributor.laitosArkkitehtuurin laitos
dc.contributor.tiedekuntaRakennetun ympäristön tiedekunta
dc.contributor.yliopistoTampereen teknillinen yliopistofi
dc.date.published2010-06-23
dc.contributor.laitoskoodiark
dc.contributor.degreesupervisorHedman, Markku
dc.type.ontasotDiplomityö - Master's thesis


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record